Понеделник 30, Ноември 2020г.
Текущи новини
Дата на публикуване: 01.10.2020г.
Кратък текст на новината:

СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЯ В ПАРК МАРИЦА В НЕДЕЛЯ


Съдържание на новината:

СПОРТ И ЗАБАВЛЕНИЯ В ПАРК МАРИЦА В НЕДЕЛЯ

ДИМИТРОВГРАД СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ХОДЕНЕТО

 

На 4 октомври хората, които подкрепят здравословния начин на живот и движението свързано с него могат да подкрепят световната инициатива - Световен ден на ходенето, която ще се проведе и в община Димитровград. В парк Марица от 10.30 до 12.30 часа по специално обозначен маршрут всеки ще трябва да измине разстоянието между четири популярни локации в парка - Мостчето, Киноложки център, Алея на новия живот и Алея юбилейна /срещу бившия Кораб/,където ще го очакват доброволци. Целта е изминаващият разстоянието да събере трите цвята от националното знаме - бяло, зелено, червено, под формата на специално подготвени картончета и с тях да се върне на пункта при мостчето, от където е и тръгването за дългата разходка. Всеки изминал цялото разстояние ще получи тениска с логото на световната инициатива. 

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Докато спортуват и се забавляват по маршрута участниците могат да си правят снимки и клипове, които да качат на Facebook страницата на Българска Федерация спорт за всички със слоган „обичам да спортувам“ или  с „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

Елате да се спортувате и се забавлявате докато ходите, в неделя от 10.30 до 12.30ч. в парк Марица"!

Очакваме Ви!

Публикувано от:
Тонева, Мария
Старши учител Старши учител, общообразователен учебен предмет в гимназиален етап