ТВОЯТ ЧАС

Home НОВИНИ ПОСТИЖЕНИЯ ТВОРЧЕСТВО ИСТОРИЯ Обществен съвет УЧИТЕЛИ ПРИЕМ ПРОФИЛИ ТВОЯТ ЧАС За  МАТУРИТЕ ПРОЕКТИ Профил на купувача ДОКУМЕНТИ За УЧЕНИЦИТЕ Самостоятелна форма JetSet сертификат

 

 


 

 

ПЪРВА ПРЕДСТАВИТЕЛНА ИЗЯВА НА КЛУБ "АЗ УЧА ПИАНО"

 

 

       

 


 

 

http://tvoiatchas.mon.bg

 


 

АНКЕТА - виж тук

 


 

    Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Твоят час“ и съгласно приетият в СУ „Любен Каравелов“  Димитровград механизъм за идентифициране на извънкласните дейности, класни ръководители на учениците, предложени ръководители на групите и председателя на съвета за обществен мониторинг „Твоят час“ се събраха, подреждаха и обобщаваха информацията за анкетираните ученици, желанията за участие, обобщаването на броя в групите и дали дейностите отговарят на желанията на потребностите на учениците.

 

ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОДОБРЕНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС”

1. Дейности за преодоляване на обучителните затруднения:

«Химията – интересна и забавна» - Ивелина Русева Янчева

«Математиката-лесна и интересна» - Ангелина Димитрова Костова

«Математиката - лесна»  - Дора Тодорова Маринова

«Знаете ли български? » - Лора Живкова Йончева

«Грамотниче» - Милена Димитрова Иванова

«Моята математика»  - Нели Танчева Станева

«Аз обичам да чета» - Таня Александрова Стефанова

«Мога и успявам по математика» - Тинка Гочева Пейчева

«Полезната математика - Мариана Славова Георгиева

 

 

2. Дейности по интереси:                                 

 

«Пъстра въртележка» - Петрула Лазос Дончева

«Шарен свят» - Стела Димитрова Иванова

«Аз уча пиано» - Янка Илиева Драголова

       «С молив и четка» - Борислав Костадинов Бончев

       «Биология и здраве» - Лиляна Христова Чакърова

       «Да рисуваме с компютър» - Надя Томова Лазарова 

 


 

"Аз обичам да чета"

 

    Целта на открития урок беше учениците със обучителни трудности да покажат какво са научили по време на проекта  и как се справят. Учениците  изпълниха занимателни езикови задачи, свързани с четене с разбиране, драматизация  и граматически упражнения.

    Всеки от тях прочете свое  любимо  стихотворение. Съчинихме нова приказка със стари герои. Забавлявахме се с играта “Аз започвам, ти продължаваш“.

Ръководител:Таня Стефанова


"Химията -интересна и забавна"

    Целта на публичната изява е да покажем как може лесно да учим по химия. Изявата бе организирана чрез  презентация с любопитни факти  за химичните елементи, които са важни за нашия живот, викторина и забавни въпроси.

    Във викторината,която участниците от проета сами направиха,се включиха  ученици-гости на изявата. Пред съучениците си те доказаха, че химията може да бъде забавна и интересна. Изявата се проведе във видеозалата на училището. Гости бяха ръководители и ученици.

Ръководител:Ивелина Янчева

 


„Математиката – лесна и интересна“

 

    Учениците от клуб „Математиката – лесна и интересна“ подготвиха и проведоха един по-различен час по математика. Те запознаха своите съученици и гости на изявата с интересни числа в математиката и любопитни факти от история на математиката. Решаваха заедно с гостите математическа кръстословица и интересни логически задачи. Разнообразие в часа внесоха представените анекдоти свързани с математиката.

    Учениците с обучителни трудности показаха , какво са постигнали участвайки  в   проекта, как се справят, и че математиката може да бъде представяна по много различни и интересни начини. 

     Най - усърдните участници в проекта получиха грамота. Гости бяха съученици на участниците.

Ръководител: Ангелина Костова

 

      

 


«Мога и успявам по математика»

    Учениците с обучителни трудности показаха , какво са научили по време на проекта, как се справят и че математиката може да бъде и забавна наука. За целта те изработика и представиха презентация на тема „ Любопитни факти в математиката“. Втората презентация, която представиха, беше на тема „ Занимателна математика“. Всеки от участниците представи интересна задача като за позналите имаше и награди.

   Публичната изява се проведе във видеозалата. Гости бяха съучениците на участниците  и родители. Всички със задоволство отбелязаха напредъка на участниците в проекта.

Ръководител:Тинка Пейчева

 

 


 

  "Биология и здраве"

    На 04.05.2017г  ученици от девети и десети клас от СУ „ Л. Каравелов“  обединени в Група по интереси „Биология и здраве“, работещи по проект на МОН „ Твоят час“, се докоснаха до красотата на цветята и билките.

В рамките на два часа водени от своя ръководител на проекта г-жа Лиляна Чакърова, те подредиха постерна изложба във фоайето на училището, отчетоха своята дейност с много снимков материал.

Ръководител:Лиляна Чакърова

                                                

 

       

 

 

 

 

 


"С молив и четка"

Изложба на група  «С молив и четка» - детски рисунки в художествена галерия «Петко Чурчулиев» Димитровград 26.04.2017г.

Участници : ученици 2 – 4 клас.

Представени са над 40 рисунки в жанровете натюрморт, пеизаж и портрет, които са изпълнени с различна техника. Учениците са работили с молив, въглен, сух пастел, акварелни бои и апликиране.

Ръководител : Борислав Бончев

 

   


 

Представитeлна изява "Аз уча пиано" годишен концерт 21.04.2017

Ръководител:Янка Драголова

                               

                                                                                       

                                                                                                                   


 

"Аз уча пиано" - първа проява

 

 

         

   

 

 

 


 

Участниците в клубовете „ Пъстра въртележка” , „Шарен свят”, „ Биология и здраве”  и „С молив и четка” , работещи по проект „ Твоят час” и техните ръководители организират Коледен благотворителен базар. Можете да си купите сътворените от детски ръце коледни артикули и много лакомства. Събраните парични средства ще се дарят за кампания Българската коледа. В благотворителната  инициативата активно се включват и членовете на Ученическия съвет.

Заповядайте в СУ „ Любен Каравелов” на 22. 12. 2016 година във фоайето на първия етаж от 12.00 часа.

Ние Ви очакваме!