ТВОЯТ ЧАС

Home НОВИНИ ПОСТИЖЕНИЯ ТВОРЧЕСТВО ИСТОРИЯ Обществен съвет УЧИТЕЛИ ПРИЕМ ПРОФИЛИ ТВОЯТ ЧАС За  МАТУРИТЕ ПРОЕКТИ Профил на купувача ДОКУМЕНТИ За УЧЕНИЦИТЕ Самостоятелна форма JetSet сертификат

 

 

http://tvoiatchas.mon.bg

 


 

АНКЕТА - виж тук

 


 

    Във връзка с изпълнение на дейностите по проект „Твоят час“ и съгласно приетият в СУ „Любен Каравелов“  Димитровград механизъм за идентифициране на извънкласните дейности, класни ръководители на учениците, предложени ръководители на групите и председателя на съвета за обществен мониторинг „Твоят час“ се събраха, подреждаха и обобщаваха информацията за анкетираните ученици, желанията за участие, обобщаването на броя в групите и дали дейностите отговарят на желанията на потребностите на учениците.

 

ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ОДОБРЕНИТЕ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТ „ТВОЯТ ЧАС”

1. Дейности за преодоляване на обучителните затруднения:

«Химията – интересна и забавна» - Ивелина Русева Янчева

«Математиката-лесна и интересна» - Ангелина Димитрова Костова

«Математиката - лесна»  - Дора Тодорова Маринова

«Знаете ли български? » - Лора Живкова Йончева

«Грамотниче» - Милена Димитрова Иванова

«Моята математика»  - Нели Танчева Станева

«Аз обичам да чета» - Таня Александрова Стефанова

«Мога и успявам по математика» - Тинка Гочева Пейчева

«Полезната математика - Мариана Славова Георгиева

 

 

2. Дейности по интереси:                                 

 

«Пъстра въртележка» - Петрула Лазос Дончева

«Шарен свят» - Стела Димитрова Иванова

«Аз уча пиано» - Янка Илиева Драголова

       «С молив и четка» - Борислав Костадинов Бончев

       «Биология и здраве» - Лиляна Христова Чакърова

       «Да рисуваме с компютър» - Надя Томова Лазарова 

 


 

"Аз обичам да чета"

 

    Целта на открития урок беше учениците със обучителни трудности да покажат какво са научили по време на проекта  и как се справят. Учениците  изпълниха занимателни езикови задачи, свързани с четене с разбиране, драматизация  и граматически упражнения.

    Всеки от тях прочете свое  любимо  стихотворение. Съчинихме нова приказка със стари герои. Забавлявахме се с играта “Аз започвам, ти продължаваш“.

Ръководител:Таня Стефанова


"Химията -интересна и забавна"

    Целта на публичната изява е да покажем как може лесно да учим по химия. Изявата бе организирана чрез  презентация с любопитни факти  за химичните елементи, които са важни за нашия живот, викторина и забавни въпроси.

    Във викторината,която участниците от проета сами направиха,се включиха  ученици-гости на изявата. Пред съучениците си те доказаха, че химията може да бъде забавна и интересна. Изявата се проведе във видеозалата на училището. Гости бяха ръководители и ученици.

Ръководител:Ивелина Янчева

 


„Математиката – лесна и интересна“

 

    Учениците от клуб „Математиката – лесна и интересна“ подготвиха и проведоха един по-различен час по математика. Те запознаха своите съученици и гости на изявата с интересни числа в математиката и любопитни факти от история на математиката. Решаваха заедно с гостите математическа кръстословица и интересни логически задачи. Разнообразие в часа внесоха представените анекдоти свързани с математиката.

    Учениците с обучителни трудности показаха , какво са постигнали участвайки  в   проекта, как се справят, и че математиката може да бъде представяна по много различни и интересни начини. 

     Най - усърдните участници в проекта получиха грамота. Гости бяха съученици на участниците.

Ръководител: Ангелина Костова

 

      

 


«Мога и успявам по математика»

    Учениците с обучителни трудности показаха , какво са научили по време на проекта, как се справят и че математиката може да бъде и забавна наука. За целта те изработика и представиха презентация на тема „ Любопитни факти в математиката“. Втората презентация, която представиха, беше на тема „ Занимателна математика“. Всеки от участниците представи интересна задача като за позналите имаше и награди.

   Публичната изява се проведе във видеозалата. Гости бяха съучениците на участниците  и родители. Всички със задоволство отбелязаха напредъка на участниците в проекта.

Ръководител:Тинка Пейчева

 

 


 

  "Биология и здраве"

    На 04.05.2017г  ученици от девети и десети клас от СУ „ Л. Каравелов“  обединени в Група по интереси „Биология и здраве“, работещи по проект на МОН „ Твоят час“, се докоснаха до красотата на цветята и билките.

В рамките на два часа водени от своя ръководител на проекта г-жа Лиляна Чакърова, те подредиха постерна изложба във фоайето на училището, отчетоха своята дейност с много снимков материал.

Ръководител:Лиляна Чакърова

                                                

 

       

 

 

 

 

 


"С молив и четка"

Изложба на група  «С молив и четка» - детски рисунки в художествена галерия «Петко Чурчулиев» Димитровград 26.04.2017г.

Участници : ученици 2 – 4 клас.

Представени са над 40 рисунки в жанровете натюрморт, пеизаж и портрет, които са изпълнени с различна техника. Учениците са работили с молив, въглен, сух пастел, акварелни бои и апликиране.

Ръководител : Борислав Бончев

 

   


 

Представитeлна изява "Аз уча пиано" годишен концерт 21.04.2017

Ръководител:Янка Драголова

                               

                                                                                       

                                                                                                                   


 

"Аз уча пиано" - първа проява

 

 

         

   

 

 

 


 

Участниците в клубовете „ Пъстра въртележка” , „Шарен свят”, „ Биология и здраве”  и „С молив и четка” , работещи по проект „ Твоят час” и техните ръководители организират Коледен благотворителен базар. Можете да си купите сътворените от детски ръце коледни артикули и много лакомства. Събраните парични средства ще се дарят за кампания Българската коледа. В благотворителната  инициативата активно се включват и членовете на Ученическия съвет.

Заповядайте в СУ „ Любен Каравелов” на 22. 12. 2016 година във фоайето на първия етаж от 12.00 часа.

Ние Ви очакваме!